Anda pengunjung blog ke :

Selasa, 11 Januari 2011

Tag Tentang Makanan - Merealisasikan Impian Aqilah Hamzah

Untuk memenuhi permintaan Qilah, saya dengan bangga dan sukarelanya akan merungkai RAHSIA antara makanan dan saya :

Tag tentang Makanan

Bagi 3 makanan yang korang paling suka dan sila bagi specific nama makanan tersebut and the way you like it.

♥ Roti canai telur yang canai sendiri pakai dulang kt rumah. Makan 1 keping pun rasa dah x yah makan tengahari dah..perh..

♥ sotong dan segala jenis masakan sotong. Sy suka makan sotong, sy suka orang sotong, dan segalanya tentang sotong. =)

♥ suka makan lontong.. sebab dia complete.. sayur ada, ayam ada, daging ada, sambal ada..semuaa ada..


Jenis air apa yang korang paling suka?
♥ Teh O Ais

Which type of food yang korang prefer? Pilih 3..
Malay, Chinese, Japanese, Western, Italian, Mexican, Arabian?
♥ Javanese sikit, Malay sikit, mostly mknn Chinese sbb sy suka makan mee hoon..*erk mcm x cukup bukti je..

Apa makanan yang korang paling expert masak? Dalam kata lain takyah tengok resepi tapi at the same time bila orang lain rasa akan kata Wah,gila sedap.
♥ segan la nak cerita.. kuih-kuih je kot..sbb mak lagi terer masak.

Semahal mana korang bayar tuk makanan korang?
Semahal yang tidak melebihi mahal isi minyak kereta penuh. Senang cerita..semahal mana pun tapi kalau utk org tersayang (keluarga, kawan2, adik usrah, suami) apa ada hal kan...

Beri nama restoran feberet. Apa makanan yang paling sedap?
Warung Hasssan Endau- kuah roti canai dia mmg superb

Ayam, itik, lembu , kambing, burung puyuh, burung wak2, rusa, landak, merpati, ayam denak.
Mana satu yang korang suka? Kalau korang suka tapi xde dalam list,gtaw ek.
suka ikan dengan ayam

Restoran/cafe pertama korang dating bersama pasangan anda. Dan makan/minum apa? Kalau korang ingat la kan..
Sy dgn rasa rendah dirinya mengaku tak ada pasangan. Tapi kalau pasangan praktikum aci kan?? hehe.. first time sy minum ABC blkng Mydin dgn pasangan praktikum saya. Hehe..=)


Apa makanan yang selalu remind korang terhadap pasangan korang? Kenapa?
♥ Cendol. Sebab kitorang selalu ngeteh lepas balik sekolah.

Kalau pegi rumah orang, korang akan berharap orang tu hidang apa?
Hidang air teh dgn biskut marrie. Tp kalau org 2 hidup dia susah, dia hidang senyuman pun dah cukup buat saya kenyang.

Makanan yang korang tak boleh nak telan langsung. Samada tak sedap/ tak boleh telan langsung.
kalau ubat berbentuk pil tu kategori mknan tak? boleh la kan..

Menu raya yang paling disukai.
Lontong 1 set : rendang daging+kuah kacang+lodeh+kari ayam.. *aduh, laparnye!

Jajan/ cekedes yang korang suka
Keropok jagung Bin-bin. Beli paket besau baru RM4.50 je..*iklan

Beri 2 makanan yang emak korang masak yang korang paling suka?
Semua sbb mak msk dgn kasih sayang dan keikhlasan. tp yg plng best ayam asam pedas dia.


Makanan yang paling pedas yang korang makan? Sape masak?
Sambal belacan ira (bukan nama sebenar). Sapa yg makan sambal belacan tu bacalah Bismillah byk2..rasa setitik dulu ya..

Korang kalau jumpa orang yang TAG ni, apa agaknya yang korang akan hidangkan?
kerepek pisang. Ada lagi suku tin kt bilik ni. SIla la datang makan ya tukang tag!
Haha!

Sila tagged 5 orang dan PAKSA mereka buat tagged ini..
♥ nurul ashikin hamzah
♥ kak oumi
fatihi a.k.a kamel amir
Nurul hafiza mohd jani
zuraida ibrahim

8 ulasan:

Ila Aqilah berkata...

terima kasih dekyah kerana merealisasikan impian qilah =)

tapi kan, org sotonh tu camne ek?
haha
dan lontong lengkap dengan sayur..hmm..

abangbulat berkata...

ummm..setuju dgn cik aqilah...
setelah berfikir 10 minit masih buntu mendapatkan jawapan..
apa yg dikatakan org sotong?
statement yg boleh membangkitkan kontroversi..hahaha....


btw, NICE ENTRY!

Nurul Hidayah Isnin berkata...

ehhemm..biar sy huraikan ya..
org sotong tu maksudnya..
lelaki yg lemah lembut, bersopan santun, menjaga adap,
tetapi masih menyedari hakikatnya dia seorang lelaki..

qilah : betul la lontong lgkap sayur..aku kan vege..~~~~~haha

abangbulat : knp kontroversi pulak..
bukan mksdnya org sotong ni boleh di makan.. tp sedap utk dilihat..hehe=)
tq!

chemie berkata...

camane den jadi bertuah sangat utk ditag di sini?..hihi

Nurul Hidayah Isnin berkata...

kak oumi kan antara pengulas komen yg sy segani..maka, sy pun tagla nm akak..buat eh!

TunTeja berkata...

anda di tag ye :)

http://dyatunteja.blogspot.com/2011/01/hikayat-58-25-yang-anda-perlu-tahu-p.html

zue yang baek berkata...

baru siapkan!!!!huhuhu

Nurul Hidayah Isnin berkata...

yeay!! dah baca.. terima kasih banyak2 ex-rumate 2000-2005!! Luv u..~

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Daisypath - Anniversary

Suka