Bahan:
- daging cincang (ayam @ daging)
- 2 labu bawang besar(potong dadu)
- 5 ulas bawang puith (cincang halus)
- cendawan
- 1 tin tomato puree
- 1 tin air (sukat guna tin tomato puree)
- lada hitam
- minyak masak
- oregano
- Mee spageti
Cara:
1. Panaskan minyak (guna butter pun boleh).
2. Tumis bawang putih sampai kuning.
3. Masukkan daging cincang (sampai separuh masak dan bole kecilkan api)
4. Masukkan tomato puree dan air. Biar hingga mendidih.
5. Masukkan bawang dan cendawan.
6. Letak lada hitam secukup rasa.
7. Rebus mee spageti dalam air yang diletak sedikit minyak.
8. Makan mee dengan sos spageti.
* Resepi diperoleh daripada emak kepada seorang sahabat. Terima kasih diucapkan kepada pemberi resepi. (^_^)
1 ulasan:
naseb baek dapur x terbakar...=)
Catat Ulasan