Anda pengunjung blog ke :

Ahad, 1 Februari 2009

Hulurkan Tangan, Tingkatkan Amal

Pada 15 Januari 2008 yg lalu, saya dan rakan2 telah dijemput untuk menyertai gotong royong sempena lawatan krew program BERSAMAMU TV3 ke rumah penduduk yang bernasib malang, Pn Rohaya sekeluarga di hujung bandar Masai, Pasir Gudang Johor.

Sy sgt teruja dgn jemputan ini kerana inilah masanya untuk sy berbakti kepada org2 yg memerlukan bantuan dan menyelami masalah bakal2 pelajar saya yang berada di pedalaman tambahan pula rancangan ini bakal ditayangkan di TV3 (tp 2 bukan nawaitu sy yg sebenar tau..he3). :-)



Rombongan pelajar IPTI seramai 22 orang diiringi pensyarah Matematik, Dr Salwa berkumpul sebelum memulakan perjalanan dengan menaiki bas institut.


...Gotong royong amalan mulia...
Membersihkan kawasan halaman rumah dan kebun pn rohaya yang musnah akibat banjir pada musim tengkujuh yang lalu.


Bergam
bar bersama anak2 puan rohaya yang bongsu dan sulung.
*Pn Rohaya mempunyai 7 orang anak dalam lingkungan 2o thn hingga 1 tahun.

Wajah sengal selepas siap b'gotong royong. Walaupun penat tp tetap gembira.

Mengambil gambar kenangan bersama dgn Puan Faizah(bos srykt beras Faiza), krew TV3, Pn Rohaya sekeluarga, dan sahabat2.

-> Harapan saya agar saya dipanggil lagi untuk menyertai aktiviti amal seperti ini di masa akan datang untuk meningkatkan ketaqwaan dan kesyukuran saya kepada Allah SWT..

12 ulasan:

hana keiichan berkata...

dayah yg baek hati~
anak sape la ni eh? hehehe

axvist berkata...

dayah2...yeke nawaitu ko tu?
adakah bakti semata2? atau...
hehe, xpe2 \.
aku bersangka baik, aku tau ko ikhlas. hehe
poyo jer aku ni.
hehe, muke sengal ko slps penat bekerja tu nmpak real la. mmg penat sgt ke ko wat keje tuh? uih, bgga aku jdi mmbr ko ni. hehe...

hana keiichan berkata...

ckin, sbnrnye dyh nk msk tv3 jek tuh,haha

p/s:dyh, ak fitnah ko ni, sori,hehe..gurau2 jek,ak taw ko ikhlas,ko kan ank pk imam~(errk,ade kene mengene ke?huhu)

axvist berkata...

huhu, ko nih hana. xbek tau tuduh dier gitu, wpun kebenaran tu mungkin ader. hehe...
sowi ye!
hehe...
tpi cam sronok jer wat mende2 semuer tu.
ko xjeles ker cik hana oi?

hana keiichan berkata...

ckin pggl ak hana~hehehe

jeles? mmm,kalo wat gotong-royong tuh x jeles kot tp ak jeles time die msk tv3,hahah..
pasni berebut ar org nk mntk sain ngan dyh,hehehe..

p/s:dyh, jgn lupe upload taw part yg ko kua tv tuh,hehehe..

axvist berkata...

asal xley ke aku pggil ko hana? hehe, ye la selama ni aku pggil ko nor kan? hehe, aku terpengaruh dgn ko nyer id 'hana keiichan' tu la...
tpi nmpak cam manjer je ak pggil ko hana.
cam best jer. ko suker tak?
hehe, dayah ko nak aku pgil ko nurul?
hana, ko xperlu jeles dier masuk tv. ko pun bley masuk tv aper. pecahkan tv tu, pastu ko masuk la dlm dier. kan da masuk tv.

Nurul Hidayah Isnin berkata...

sengal la membe2 ak ni...korg2 sume jgn la buruk sgka pd ak yg berhati suci ni..
btol aku lillahita'ala..huk3..
pasni ak dpt twaran la feat dgn jac nyanyi lahu "wajah"..ha3

Wei ckin, ko jgn pnggl ak nurul..cukp la lec ak yg sutun kt cni pnggl ak nurul..geli ketiak ak..!

ana..pasni kalo ko nk msk bole jugak..ak suh diorg wat program bersamamu merentas lautan indonesia..tp ko la jd tetamu jmputan dia..hak3!!

hana keiichan berkata...

ckin, ko xyah ar pggl ak hana, nor da ckup, kgkawan ak kt mrsm n kt cni jek pggl hana..hehe, ak x muat ar nk msk dlm tv, kalo 15 taun dlu ko suh ak msk dlm tv myb muat kot,hahah

dyh, jd tetamu jmputam pon ok what, ley muke ak mencapap lme sket dlm tv, heheh

p/s: ckin, jom kite wat onar kt blog si dayah ni,!!! ni siyes ni, bkn men2!!!

axvist berkata...

hehe, aku bersutuju NOR! (ha, da pueh hati hang?) hehe...
mcm sronok jer wat mess kat blog dier. hehe

cik nor oi, kamu nak jadi ttm jemputan ye? ttm yg memerlukan bantuan tu ker? aku tgok ko hidup ok jer kat sana. pehal ko nak bantuan plak ni? duit mara xcukup ker? ish2x...

dayah. sengal2 kami ni pon, member ko jugak. kalu kami sngal , kamu pun sngal sekali la! hehe...
nih nak tnyer, erm...ape maksud ko nyer title blog ni? ojolali mampir?
bhs jawakah? huhu... ku xtau pon...

hana keiichan berkata...

ckin, mne ko taw ak kt cni cmne?huhu
ckup jek duit tp sje jek la, kalo dpt lebey pon best gak,ley blik mesia sllu,hahaha..

hmmm,mne la tuan punye blog nih, snyp jek..blog die da abes huru hara da nih, die bley wat derk jek...

Nurul Hidayah Isnin berkata...

2 la psal..sjak2 akhr ni bdn ak sengal2 la..
kena tulah ckp korg sengal kot. hehehe..

Sape kata wat derk hah!! ak gigit lptp je ni menahan kegeraman..wooo..mntg2 intrnt korg ok..wat onar kt blog ak ye..hish..

nor,ak phm kesushn ko kt sna..nnti la ak try recommend ko kt dlm rncgn 2 ea..
silap2 dpt bntuan jet prsndirian..sng cket nk blk mesia...huhu

ckin, ko ni hrp je wong Jowo (org jawa) tp Ojolali mampir pn x tau..Risau tul la aku..
Ojolali 2 mksdnya "jgn lupa".Mampir 2 mksdnya "singgah". Pehe dok?

axvist berkata...

yeke? huhu...maner aku tau wei...aku jawa, bukan jawa pure tau!
huhu...trimakasih sbb britau~
ojolali mampir blog aku!
hehe...
amacam ayat aku?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Daisypath - Anniversary

Suka