Anda pengunjung blog ke :

Khamis, 6 September 2012

9 minggu


Sekadar perkongsian. Ibu mengandung digalakkan untuk memperbanyak bacaan surah -surah tersebut. Namun seelok-eloknya hendaklah mengkhatamkan dulu bacaan Al-quran yang sedang dibaca. Surah Yusuf juga dibaca agar memperoleh anak yang sihat, soleh, dan sempurna.  Namun semuanya terletak atas niat kita iaitu membaca kerana Allah taa'la insyAllah. (Sumber : Facebook Oh! Media!)
Para bakal ibu juga disarankan agar mengamalkan wirid-wirid yang sesuai dan boleh diamalkan di masa-masa lapang.


Doa ini boleh dan baik untuk diamalkan oleh para bakal ibu pada setiap hari.

Maksud doa:
"Ya Allah, peliharalah anakku selama di dalam kandunganku dan sembuhkanlah segala penyakit. Sesungguhnya Engkau Maha Penyembuh dan tiada kesembuhan melainkan dengan penawarMu. Ya Allah, lahirkanlah daripada kandungan ku ini dengan kelahiran mudah dan sejahtera.

Ya Allah jadikanlah anakku ini sihat, sempurna, cerdik, berakal, serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah perangainya, fasihkanlah lidahnya untuk membaca al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad S.A.W.

Ya Tuhanku, berikanlah kepadaku seorang anak yang soleh. Sesungguhnya Engkau Maha Pendengar permohonanku. Dan segala puji bagi Allah Tuhan pentadbir sekalian alam. "





Gambar Screening pada usia 9 minggu. Jantung bayi sudah mula berdegup namun bentuk  masih belum terbentuk sepenuhnya. SubahanAllah, penulis rasa ingin menangis tatkala melihat keajaiban itu. Sungguh hebat ciptaan Allah. Allahuakbar.



Ya Allah, jadikanlah anak ini seorang anak yang soleh atau solehah kelak
serta menjadi pejuang yang berbakti kepada agamanya. Amin.

3 ulasan:

Ummu Muhammad berkata...

dayah support bf tau! mule2 mmg payah sket..dah boleh google keperluan mengepam hehe

p/s: nak join beli car seat tak? tgk ni http://attuffahumairah.blogspot.com/2012/09/aldo-ego-convertible-car-seat.html

Nurul Hidayah Isnin berkata...

insyAllah kak lin.. bf tu penting utk mak dgn anak..
tq for the link.. tp boleh ke smpai kt srwk? huhu

Abdul Mobin berkata...

This awesome post I am very excited to read your next blog post..Please keep posting.......
beautiful travelling places

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Daisypath - Anniversary

Suka