- 3 biji telur
- 275 gm tepung berserbuk penaik (bluekey)
- 200 gm gula kastor
- 150 gm susu segar
- 1 sudu besar ovallete
- Inti : strawberry,kaya, cream cheese (masuk dalam piping beg)
- Pewarna
Cara-Cara:
- Campurkan kesemua bahan dan pukul sehingga sebati.
- Asingkan hasil adunan ke beberapa tempat.
- Setiap tempat diletakkan dengan warna yang berbeza. Masukkan ke dalam piping beg masing-masing.
- Masukkan adunan -> inti -> adunan semula.
- Untuk memudahkan keadaan, warna adunan perlulah berbeza mengikut inti yang digunakan.
- Picitkan sedikit adunan -> inti -> adunan sekali lagi.
- Dot dot kan dengan warna pilihan dan berbeza. Pastikan dot tidak saling bercantum.
- Kukus di dalam kukusan yang telah dipanaskan selama 10-15 minit.
Kira-kira 70 buah apam polkadot comel dapat dihasilkan daripada satu adunan.
Resepi jenis-jenis apam tamat.
Resepi jenis-jenis apam tamat.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan