Bahan-Bahan :
Bahagian Doh:
- 1 kg tepung gandum
- 2 sudu yis dibancuh dgn air secawan
- Majerin (2 sudu)
- Gula (4 sudu)
- Garam (sepucuk
- Air
- Gaulkan tepung, gula, garam, majerin.
- Masukkan yis yang sudah dibancuh.
- Uli adunan tepung.
- Tambah air sekiranya adunan masih keras.
- Uli sehingga adunan menjadi gebu dan lembut.
- Bulatkan adunan menjadi bahagian-bahagian yang kecil
- Masukkan inti ke dalam adunan. Bahagian tepi doh ditarik dan bahagian tengah dibiarkan tebal supaya inti tidak terkeluar.
Bahagian Inti Boleh diisi dengan inti keledek, kaya, susu pekat, dan lain-lain lagi.
*Resepi inti keledek akan dipos pada masa akan datang.. =)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan