
Bahan-Bahan :
Bahagian Doh:
- 1 kg tepung gandum
 - 2 sudu yis dibancuh dgn air secawan
 - Majerin (2 sudu)
 - Gula (4 sudu)
 - Garam (sepucuk
 - Air
 
- Gaulkan tepung, gula, garam, majerin.
 - Masukkan yis yang sudah dibancuh.
 - Uli adunan tepung.
 - Tambah air sekiranya adunan masih keras.
 - Uli sehingga adunan menjadi gebu dan lembut.
 - Bulatkan adunan menjadi bahagian-bahagian yang kecil
 - Masukkan inti ke dalam adunan. Bahagian tepi doh ditarik dan bahagian tengah dibiarkan tebal supaya inti tidak terkeluar.
 
Bahagian Inti Boleh diisi dengan inti keledek, kaya, susu pekat, dan lain-lain lagi.
*Resepi inti keledek akan dipos pada masa akan datang.. =)
Tiada ulasan:
Catat Ulasan